dimarts, 29 de març del 2016

Allò que amaguem i allò que mostrem. Catàleg extraordinari, IES Bellvitge


Tot i que els grups han treballat d'una manera força lliure i autònoma, s'han obtingut punts de confluència o interseccions i espais comuns. 
Us deixem una petita mostra d'alguns treballs que reflexionen sobre la frontera entre públic i privat, sobre allò que amaguem i allò que mostrem, aquelles coses que parlen de nosaltres i que, a fi de comptes, ens defineixen. 

 
Així el grup BAHM va reflexionar, segurament força influenciats sobre el treball vist a classe, sobre allò que volem mostrar conscientment i allò que amaguem. Van anar demanant a diferents persones de l'institut que escrivissin allò que primer se'ls hi passés pel cap en un full. Aquí  mostrem alguns dels díptics formats per la mirada del fotografiat per un costat i allò que ha volgut escriure en un paper per una altra banda.




El grup 4 walls també parla sobre petites coses que ens defineixen o que diuen molt sobre nosaltres com pot ser un objecte tant banal a priori com l'interior de la nostra nevera. En un principi el treball també havia d'estar format per díptics de l'interior de la nevera i els propietaris-família d'aquest. Però finalment, tot i que aquesta primera idea és sens dubte molt més interessant aquí mostrem només una versió formada per tríptics de l'interior, l'exterior substituint la imatge dels propietaris-família per una descripció d'aquesta.


El grup L'encre noire fa una recerca dins del nostre entorn més proper, en aquest cas l'institut, d'aquelles persones que han decidit fer-se quelcom tant personal  com un tatuatge. La seva primera gran sorpresa és que troben tatuats no només entre els seus companys, sinó també entre el professorat. Després de demanar permís per fotografiar els tatuatges graven un àudio on els entrevistats responen qüestions sobre el moment, el perquè, etc. Tot i que la idea inicial és fer un petit muntatge audiovisual amb imatges i àudio, de moment deixem els díptics que van fer per presentar el projecte.







El grup Egipcian lords va realitzar perfils de tots els companys de la classe. La idea inicial era crear amb aquests perfils una nova imatge al voltant del món egipci. Però ja sabeu com van aquestes coses. De moment el projecte encara està en procés. Deixem una petita mostra de l'aconseguit fins ara.



El grup Wild light ha fet un petit treball d'edició de foto combinant imatges d'ells mateixos interactuant amb imatges creades per ells digitalment jugant amb la idea de la geometria. Aquí teniu una selecció.