diumenge, 7 de febrer del 2016

Els grups del Institut Bellvitge


 La veritat és que ens està costant donar forma a totes les nostres idees, ens deien els alumnes de l'Institut Bellvitge. Sí, aquesta és la realitat de qualsevol procés de creació artística!
Com el cicle d'enguany indica al seu títol...TEMPS; i és que sembla ser que, per nosaltres també és una idea clau.



Inspirats per inquietuds personals com els tatuatges, conceptes com la geometria i àrees com la fotografia o darrere alguns projectes artístics com Signs (Gilliam Wearing), després dels primers acords i posades en comú cada grup ha creat un nom i una petita imatge que els representa.



Gràcies per compartir-les amb nosaltres! 


 
 


4imagine. Som la Júlia, la Margarita, la Neus i l'Èric.  Moltes idees al cap, però finalment res concretat. Ens agradaria fer fotos on es mostrés el pas del temps. Però encara estem decidint la idea final.



Los aristogatos. Som el Nöel, el Víctor i el Limberg. La nostra idea és editar un petit vídeo-catàleg que documenti aquelles parets del barri on la gent ha deixat la seva marca en forma de grafittis, guixades, etc.





4 Walls. Som la Paula, la Laia, l'Anna i la Mari. La veritat és que les propostes eren molt diverses. Però finalment ens hem decantat per la creació d'un catàleg fotogràfic a manera de díptic on puguem observar diferents tipologies de famílies o persones associades a la imatge de l'interior de les seves neveres. Ens sembla interessant i ens sembla que es podran extreure un munt de conclusions. Neveres més buides, ordenades, caòtiques...productes més sans, fast food...tot un seguit d'informació que segurament ens donarà claus per descobrir diferents tipologires de persones, diferents tipus de famílies.






L'encre noir Som la Laura, la Sheila i la Ruth. La nostra idea gira al voltant dels tatuatges i el moment just en què les persones prenen aquesta decisió. Ens agradaria registrar d’alguna manera (per escrit, amb notes d’àudio, etc.) el record que les persones tenen del moment en què es van fer els seus tatuatges. Per què aquell i no un altre? Tenen algun significat concret? Encara no sabem quina forma li donarem al projecte. La idea inicial és ajuntar fotos i àudio.





Android Corner, i formem el grup l'Alejandro, el Rodrigo i el Marc. Ens interessa tot allò relacionat amb la tecnologia i volíem fer alguna cosa relacionada amb la obselescència dels aparells electrònics i el seu desús associat al pas del temps. Però la veritat és que encara estem intentant donar-li forma a aquestes idees i associar-les al nostre catàleg-projecte.





Egipcian Lords. Som el Juan Carlos, El Noel, el Dani i la Natàlia. El que ens agrada, com es dedueix amb el nostre nom, són les coses relacionades amb el mon Egipci. El nostre projecte tractarà de fer el màxim número de fotografies de gent perfil i objectes relacionats amb l’institut i després transformar-los en siluetes. I amb tot això ajuntar-ho i crear una sola imatge. Encara estem pensant quina serà la imatge final.




 



BAHM. Hem escollit aquest nom perquè són les inicials dels components del grup. Nosaltres som la Brigitte, l’Ariadna, l’Hector i el Min. A classe de cultura audiovisual després de la visita a l’espai 13 vam veure projectes d’alguns artistes que utilitzen la fotografia i el vídeo en les seves creacions artístiques. Ens ha cridat l’atenció l’artista britànica Gillian Wearing i el seu projecte Signs. El nostre projecte creiem que girarà al voltant d’una idea similar. Demanant a la gent que expressi un pensament privat que després serà exposat públicament.



Wild Light. Som la Núria, la Lídia, el Jhon i el Rodrigo. Ens agrada el dibuix i la fotografia. Volem que el nostre projecte vagi al voltant de la geometria. Pensem ajuntar les dues idees (fotografia i dibuix) i jugar amb la geometria i les figures impossibles