dilluns, 27 d’abril del 2015

CATÀLEGS EXTRAORDINARIS. INSTITUT BELLVITGE


Des de l'institut Bellvitge durant el 2n trimestre hem estat realitzant els nostres projectes “catàlegs extraordinaris”. Tot i que ja feia temps que estaven realitzats fins ara no hem trobat el moment d'ensenyar-los, ja sabeu com funcionen els instituts, sempre amb mil coses alhora.

Aquí teniu tres dels projectes que pengen aquests dies de les parets del centre.
Mili Esono

Grup1. Real Art
Ramon, Limberg, Marc, David i Engel.

Nois interessats en l'esport: skate, bike, futbol de carrer, etc. I com no, interessats en el graffiti, la pintura en murs i tot aquest tipus d'expressió artística més urbana.
La seva idea era fer un mural que recollís diferents formes d'street sport, entenent aquests tipus d'esports com esdeveniments que s'apoderen de l'espai públic, el fan seu, improvisen amb l'entorn i el mobiliari urbà igual que pot fer-ho l'art plàstic urbà. El grup està format per cinc alumnes i cada un s'ha encarregat d'un esport. Tot i que el projecte va començar realitzant-se sobre uns plafons de cartró, finalment ha acabat ocupant una de les parets de l'institut.
La idea de treball era molt senzilla, però no per això ha deixat de ser efectiva; siluetes, colors plans, superposició de formes...sobre un fons d'esquitxos atzarosos i lliures de colors.





Grup2. Som artístic, 3.1
Carla, Paula, Manpreet, Joaquín.

La idea era realitzar un recull fotogràfic dels ULLS DE L'INSTITUT.  Entenent l'ull i la mirada com un element clau de la personalitat de les persones. I així acabar tenint un mural que alhora fos un recull de les diferents tonalitats de pell, colors d'ulls, formes de celles, pells més juvenils, d'altres marcades pels rastres de l'edat, etc.
Finalment s'han col·locat tots els ulls en una de les parets de l'institut. Ulls que tot ho veuen i que ens observen alhora que nosaltres els observem.
Aquest petit mural ha esdevingut també un lloc-joc on trobar i descobrir la persona que es troba darrere d'aquestes mirades.
Tot i que el recull arriba ja a 200 fotografies, el projecte continua en procés amb la idea d'aconseguir tots els ulls que formen la nostra comunitat educativa.






Grup3.
Brigitte, Bina, Tifany, Andrea, Iqra.

Un grup format majoritàriament per alumnes de fora de l'Estat, el projecte va començar com un recull de banderes, més concretament, de banderes dels seus llocs de procedència. Però ha anat canviant fins a convertir-se en un recull de les diferents nacionalitats presents a l'institut.
Hi ha hagut una recerca entre els membres de la nostra comunitat educativa per tal d'aconseguir un representat de cada un d'aquests diversos llocs de procedència. Després s'ha pintat sobre la seva cara la bandera del seu país d'origen.
Ara mateix les fotografies es mostren en una de les parets de l'institut. I ens ha ajudat a ser conscients de la gran multiculturalitat que trobem al nostre centre.