dimecres, 22 d’octubre del 2014

Engegada del projecte MMS 2014-15 al Broggi

El passat 17 d’octubre ens van tornar a visitar els membres del departament de pedagogia de la Fundació Miró. Per tercer any, participarem al projecte MMS.
Durant tot aquest curs el grup de primer de batxillerat d'arts desenvoluparem un projecte d'aproximació a l'art contemporani dins de la matèria del Taller de Dibuix i Tècniques Gràfico-Plàstiques. Tindrem un contacte constant amb tot allò que passi a la Fundació, des dels artistes implicats al cicle actual (Lesson0) al mateixos comissaris del col.lectiu Azotea, que ha ideat el vincle conceptual de les exposicions a l'Espai 13.

En aquesta primera sessió hem pogut comprovar que el grup de primer de Batxillerat amb els que treballarem estan entusiasmats i ja hi han voluntaris per anar redactant els articles que documentaran el procés de treball al bloc.



Ens van portar un kit d'art contemporani i tot i que els alumnes no han visitat moltes exposicions d'aquesta mena sembla que en general tot els ha semblat familiar.

A la classe hem començat a treballar i sembla que variarem les fases en relació als altres anys. El primer any vam començar a treballar sitemàticament a partir del nucli de l'artista (la personalitat artística), el segon any ens va anar molt bé començant pel nucli de les formes artístiques. Enguany començarem a treballar alternant principalment el nucli de les idees (crearem un mini-diccionari d'art contemporani entre tots) i també el de la exposició (estem catalogant 3 possible espais d'exposició dins i fora del centre).

Molt aviat us informarem de com ha anat  tot plegat.

A la imatge podem veure una sèrie d’instruments que serveixen per reflexionar sobre la metodologia que fan servir els artistes d’avantguarda.

A la imatge inferior podeu veure a la Conxa (col.laboradora de la Fundació Miró) explicant les eines als alumnes.