dimecres, 28 de maig del 2014

VISITA A LA FUNDACIÓ MIRÓ. Escola Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia.

Aquest 3r trimestre de curs hem visitat les exposicions de la Fundació Miró amb una doble intenció, fer una visita guiada per l’exposició “Haver fet un lloc on els artistes tinguin dret a equivocar-se” i, a la vegada, conèixer la proposta de l’artista Lola Lasurt, dins del cicle Arqueologia Preventiva de l’Espai 13.



L’exposició temporal de la Fundació Miró “Haver fet un lloc on els artistes tinguin dret a equivocar-se” ens ha servit per entendre la possibilitat que brindava l’Espai 10 als artistes joves i com l’Espai 13 continua amb la voluntat de Joan Miró de crear una sala d’art emergent. Entre d’altres, hem trobat interessant l’obra d’Ugo Rondinone del cicle “Psychodrome 0.4”, “Gos, segons Francesco Segalla (Laberints)” de Vick Muniz i, també, “Perfil” d’Esther Ferrer. Ens han sorprès obres com “Ferro-pintura-temps” de Luigi Stoisa, “AIDS” de General Idea i “Pantalon preservativo” d’Ana Laura Aláez. Ens ha impressionat especialment la performance “L’avançada de Nothung” de Jordi Benito.


Dog, After Francesco Segalla (Labyrinths). © Vik Muniz, VEGAP 2014


Imatge de l’exposició amb les obres de General Idea, Ana Laura Álaez i Paco Vacas

Perfils. © Esther Ferrer, VEGAP, Barcelona, 2014

A l’Espai 13, hem visitat la proposta de Lola Lasurt “Doble autorització” on treballa la idea de commemoració des de dues perspectives. “Commemorar” com a fet institucional de celebrar públicament un esdeveniment mitjançant un acte solemne i “com-memorar” en el sentit de recordar junts des de l’heterogeneïtat social.

Com que el que ens ocupa en el projecte MMS és aproximar-nos a l’Art Contemporani, totes dues visites han resultat molt interessants. La primera per la diversitat de propostes que presenta i la segona per veure com la doble lectura acostuma a ser una constant en l’art actual.