dimecres, 21 de maig del 2014

INSTITUT BELLVITGE. CATÀLEG EXTRAORDINARI


A Bellvitge ens ha costat una mica posar-nos a fer els deures, però finalment ens animem a participar. I ho fem amb la proposta “Les formes. Catàleg extraordinari”.
 
Com que els grups no acabaven d'arrencar amb els seus catàlegs he fet una mica de teràpia conjunta a classe. Ja havíem donat voltes i més voltes a les infinites opcions de què disposàvem. Però els catàlegs no acabaven d'agafar forma.
 
Així que hem fet un “catàleg de formes” entre tots. Hem esmentat possibles temàtiques entre tots i fet dibuixos ràpids sobre el primer que ens passava pel cap que pogués exemplificar la temàtica en qüestió. No es tractava de realitzar dibuixos acabats, sinó d'actuar amb el subconscient, la intuïció. No més de 5 minuts per dibuix. Amb qualsevol tècnica.
 
Si bé al principi han sorgit temàtiques un pèl explícites. Coses rodones, toves, transparents, triangulars... a poc a poc hem anat entrant en terrenys més intangibles: coses il·legals, alegres, melancòliques... Coses que maten, coses que ens identifiquen...
cada alumne deia un tema i tothom podia fer el que volgués.
Hem anat penjant els dibuixos en una paret exterior a l'aula de volum i això ens ha permès treure més d'una conclusió. Objectes que poden pertànyer a més d'una classificació segons el punt de vista de l'autor. Un coixí és clarament tou, però també pot ser un objecte per matar. Un mòbil amb què trucar també pot ser un element identificador de la personalitat.
 Això ens ha animat a l'hora de realitzar els catàlegs per grups.

En breu penjarem els treballs.