dimecres, 29 de maig del 2013

INSTITUT MOISÈS BROGGI (BARCELONA)


VISITA A L'EXPOSICIÓ D'ARRIETA/VÁZQUEZ
SESSIÓ AMB EL COMISSARI DEL CICLE

Com ja sabeu, el cicle d’exposicions de l’espai 13 d’enguany es desenvolupa a l'entorn de la idea de perplexitat, concepte que el comissari ha triat com a marc temàtic de les cinc exposicions.
Tot i que el paper del comissari no té una única i definida funció, hem tingut la sort de que, en el cas del David Armengol, comissari d’aquest cicle, hi hagi una especial sensibilitat envers les estratègies de recepció de l’art i l’educació. Això ha fet possible, de manera molt fàcil, poder comptar amb la seva participació en alguns moments del projecte.
Aquí hi podeu veure un fragment de la trobada del grup d’alumnes de l’Institut Moisès Broggi i el David a l’Espai 13, amb l’exposició Vuit o deu, sis o set llops, dels artistes Usúe Arrieta y Vicente Vázquez. Els alumnes han tingut l’oportunitat de compartir, de primera mà, qüestions que tenen a veure amb la relació amb els artistes, amb el muntatge de les exposicions i amb el procés de construcció i seguiment d’un cicle d’exposicions com aquest.
També, però, van fer un recorregut per l’exposició d’una manera sempre interessant, de la mà d’una persona que ha estat al costat dels artistes en el procés de creixement de les obres, fins al seu format final d’exhibició. Tot plegat creiem que ha fet d’aquesta una experiència molt satisfactòria i que ha ajudat a assolir un dels objectius principals: afavorir la relació entre tots els agents participants del projecte.

Per cert, si voleu més informació sobre Perplexitat, us recordem que al web de la Fundació Joan Miró trobareu informació molt completa sobre l’Espai 13 i el cicle, així com els enllaços als webs dels artistes i el comissari.

Moltes gràcies, David!



MMS. Institut Moises Broggi. Murals from Fundació Joan Miró on Vimeo.

divendres, 24 de maig del 2013

INSTITUT MOISÈS BROGGI (BARCELONA)

CAPTION CONTEST


Han estudiat autors que no pertanyen a la tradició de l’art, sinó de la il·lustració per diaris (de Saul Steinberg a El Roto). 

Aquests dibuixos els anirem publicant quinzenalment tal i com fan els del New Yorker (caption contest setmanal), de manera que siguin els lectors els que puguin completar el sentit creant el peu de la imatge i facilitant una lectura irònica, subtil, crítica, mordaç, poètica… Es tracta d’un exercici de creativitat col·lectiva. 

Amb aquest enllaç podeu visitar els guanyadors del concurs. Us animem a participar-hi.



dijous, 23 de maig del 2013

ESCOLA FREDERIC MISTRAL - TÈCNIC EULÀLIA


VISITA A L'EXPOSICIÓ D'ARRIETA/VÁZQUEZ

El grup d'alumnes de 1r de batxillerat de l'Escola Frederic Mistral han tornat novament a l'Espai 13. Si la visita, a començaments de curs, a l'exposició de Jordi Mitjà els va donar l'oportunitat de conèixer el treball d'un artista que partia d'elements físics i de la casualitat de la troballa, el contacte amb la instal·lació d'Usúe Arrieta i Vicente Vázquez els ha situat davant un plantejament ben diferent, on la tècnica i el llenguatge cinematogràfic són posats al servei d'una reflexió a l'entorn de la idea de frontera i d'una visió del paisatge com a font de recursos energètics i lloc de concentració humana vinculada a l'oci. Les explicacions dels artistes han anat més enllà dels components específics de la mostra i han donat peu a parlar d'experiències anteriors, algunes més biogràfiques que no pas artístiques. El diàleg entre els alumnes, la professora i els artistes ha estat una constant al llarg de la sessió. 



MMS. Escola Federic Mistral. Visita exposició Arrieta/Vázquez from Fundació Joan Miró on Vimeo.

dimecres, 22 de maig del 2013

INSTITUT RAMON BERENGUER IV (STA. COLOMA GRAMENET). CATÀLEG EXTRAORDINARI

INSTITUT RAMON BERENGUER IV (STA. COLOMA GRAMENET): Objectes metàlics casolans


"El ejercicio 'Catálogo extraordinario', queda unificado en los cuatro grupos a través del cuaderno de clase (llamado 'Cuaderno blanco'), en donde se dan las descripciones del objeto (dibujo, texto, fotografía), que es una especie de diario íntimo que los alumnos ya llevan haciendo desde principio de curso, con lo que la propuesta queda integrada en él. Podrían juntarse todas las hojas (quince alumnos en total, repartidos en cuatro grupos) en un sólo fichero (cosa que podríamos hacer al final en forma de fotocopias), pero preferimos que, originalmente, la referencia o la vivencia individual sobre el objeto ocupe su lugar en ese cuaderno que, más que ser de trabajo, posee un cariz eminentemente sentimental. Así, las descripciones de los objetos suelen ser personales, en general biográficas. 
En segundo lugar, la dimensión metafórica del ejercicio se ha diversificado en propuestas diferentes: el montaje fotográfico, el póster icónico, warholiano, estilo pop, o de manera 'opuesta', con la utilización del linóleo para obligar al objeto a mostrarse rudimentario, extratemporal, sometido a una técnica artesanal. Así, cada grupo sigue perfilándose, adecuándose a su propia idiosincrasia."


LORENZO ARIZA
Prof. Educació Visual i Plàstica



Grup TAKING TEAM: Metàl·lic

 












Grup LE2S: Habitual











Grup GYMP: Per portar a la butxaca















Grupo SORBITOS: Pelutxes