dijous, 27 de setembre del 2012

ESPAI 13







L’Espai 13 és una sala dedicada als artistes joves o, més concretament, als artistes emergents. La seva existència respon a la voluntat i el compromís de Joan Miró de donar cabuda a tota mena d’iniciatives artístiques.
Des del 1977 (al començament es deia Espai 10), la seva programació ha acollit una gran varietat de propostes i ha esdevingut un espai paradigmàtic dins l’activitat artística del nostre país, que permet traçar un recorregut per les pràctiques artístiques locals amb una bona perspectiva històrica.
Actualment, en el conjunt de propostes de la Fundació, l’Espai 13 continua essent un pont de comunicació molt interessant amb la professió artística en els estadis més incipients i des de la més absoluta actualitat; amb comissaris o comissàries que estructuren els cicles de cada temporada sota un fil conductor comú, i amb artistes que afronten amb un sentit propi i amb un major component de risc el repte d’omplir aquest espai.

dilluns, 24 de setembre del 2012

INICI DEL PROJECTE

El proper mes d’octubre engega el projecte MMS i val a dir que estem molt il·lusionats.
Al projecte hi participen quatre grups de quatre centres que ja estan buscant data perquè els anem a visitar.
Us mantindrem informats.

Mentrestant podeu consultar la informació sobre el cicle Perplexitat al web de la Fundació Joan Miró: http://www.fundaciomiro-bcn.org/espai13.php?idioma=4.

dimecres, 12 de setembre del 2012

KIT D’APROXIMACIÓ A L’ART CONTEMPORANI




A hores d’ara, molts anys després que l’Espai 10 de la Fundació Joan Miró obrís les seves portes, sembla que les propostes de l’art contemporani més recents s’hagin de rebre amb total normalitat entre un públic jove, però el títol del cicle d’enguany, Perplexitat, és ideal per descriure una sensació encara habitual davant d’algunes produccions artístiques.
Al fil de tot això, el projecte MMS engega amb la voluntat d’aproximar la creació contemporània més recent als joves de batxillerat i cicles formatius d'estudis artístics.
MMS es presenta dins d'una estructura flexible que afavoreix la relació i l'autonomia de totes les parts implicades, a través d'estratègies de relació continuades. S'afavoreix la diversitat d'experiències (visita a exposicions de l'Espai 13, treballs personals, diàleg amb els artistes...) i es possibilita un entorn permeable als canvis, suggeriments i demandes dels participants.
Aquí podeu veure algunes imatges del kit construït especialment per al projecte. El kit té un aspecte d’edició precària que remet a l’estètica pobre de moltes de les produccions artístiques que l’art conceptual català produïa cap a la segona meitat de la dècada dels anys setanta. Recordem que l’Espai 10 (ara Espai 13), iniciava la seva activitat el 1977.
L’hem anomenat Kit d’aproximació a l’art contemporani i s’ha concebut per ser lliurat al centre. Funciona com una caixa d’eines, l’estètica del qual ens remet al seu caràcter d’usabilitat i utilitat. Conté un seguit d’estris que funcionen de manera simbòlica, creant analogies que remeten a maneres de fer presents en els processos de creació i en el món de l’art: una llibreta per anotar idees corrents, imatges de representació d’un espai expositiu, conceptes relacionats amb les pràctiques artístiques contemporànies, eines per mesurar, tatxar, introduir l’atzar, cultivar… així com informació sobre l’Espai 13, el cicle Perplexitat i algunes reflexions al voltant de qüestions relacionades amb l’art.
El seu contingut es va ampliant amb material que arriba en forma de tramesa postal amb propostes de treball pràctic.



Els diferents components del kit: